Predávate na aukciách?

Všetci to poznáme. Doma máme plné skrine vecí a nevieme čo s nimi. Nikto ich nechce, tak ich len premiestňujeme z miesta na miesto. Hľadáme nové úložné priestory. Rozmýšľame, či nekúpiť väčší byt alebo dom, pretože do tohto sa už pomaly ani nezmestíme so všetkými vecami. Presúvame ich k rodičom, starým rodičom, pýtame sa po susedoch, či by sa im niečo z našich vecí nezišlo. Keď niekto v okolí čaká malé dieťa, tak mu ponúkame všetko možné príslušenstvo k materstvu, ktoré nám ostalo nevyužité doma.

poštová schránka

Počuli ste už o internetových aukciách? Na facebooku alebo iných sociálnych sieťach často nájdete skupiny, v ktorých môžete predávať svoje nepotrebné veci prostredníctvom aukcií. Sú to hlavne skupiny pre tých ľudí, ktorým je v podstate viac menej jedno za koľko posunú danú vec. Samozrejme, môžete ju aj darovať, ale už keď si s tým dáte námahu na balenie, fotenie a podobne, tak nech z toho môžete aj niečo vyťažiť. Keď sa vám to nevydraží, tak to môžete takto ponúknuť aj na darovanie. Len pozor na špekulantov, ktorí si vás všimnú a budú potom čakať už len na darovanie. Treba byť ostražitý voči rôznym ľuďom. Veď to poznáte.

krídlo s logom DHL

Ako ďalej postupovať, keď sa vám niečo vydraží? Jednoducho. Na balenie týchto vecí použite plastové poštovní obálky. Je úplne jedno, že sú vaše nepotrebné veci. V podstate si ich ani nevážite, iba ich prekladáte, no daný človek, ktorý do nich investuje si ich bude chcieť vážiť a využiť. Preňho sú podstatné, tak mu ich pekne zabaľte. Hlavne, aby sa po ceste neznehodnotili a prežili aj dlhšiu cestu k novému majiteľovi. Do tohto sa oplatí investovať. Je to vaša vizitka aj na pošte. Takisto aj pred druhou osobou, aby si aj nabudúce niečo od vás vydražila. Ekologicky naladení ľudia by mohli oponovať, že využívajú opakovane rôzne obaly, no keď nie ste na to odkázaní, tak by som to v tomto prípade takto neriešila.

Podobné príspevky